Samen ten strijde tegen verwoestijning

20181129 2 landscape

Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel ergens over ons klimaat gepraat. Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) houdt het niet bij praten, maar gaat actief op zoek naar mogelijkheden om de gevolgen van klimaatverstoring aan te pakken. Dat doen ze door verwoestijning tegen te gaan met herbebossingsprojecten aan de rand van de woestijn.

Momenteel bestuderen onze voorzitter Werner Sels, socioloog Halewijn Timmerman en geograaf Malick Sally het Ferlo gebied in Senegal, meerbepaald de sites Ranérou en Mbar Toubab. Ze ronden de haalbaarheidsstudie af en bereiden de herbebossing voor. Dit voor het eerst in Senegal, naar voorbeeld van wat OZG in Burkina Faso gerealiseerd heeft.

Volg hier hun verhaal.

De missie in Senegal heeft ondertussen al heel wat (boom-)zaden afgeworpen!

Onze voorzitter Werner Sels is met 2 twee sergeanten van Eaux et Forets letterlijk het veld opgegaan om samen te strijden tegen verwoestijning door klimaatverstoring. Deze strijd heeft vruchtbare gesprekken opgeleverd met o.a. Kolonel Bababa, zijn assistente Lt. Mme Balbé en directeur-generaal van E&F Kolonel Baidyba. 

Werner sprak later die avond nog met Michel Francoys van Enabel, het Belgische ontwikkelingsagentschap. De SDG doelstellingen kwamen aan bod, waaronder SDG 15 (Life on Land), waarvoor het boek A Better World een hoofdstuk heeft geweid aan Ondernemers Zonder Grenzen. Verder ging het ook ook over de focus op het sociaal-economische luik van ons project,

Zo is onze cirkeltour in Senegal bijna rond en kan het echte veldwerk beginnen!