Start van de operatie in Senegal

missie april

Eind april trok onze voorzitter Werner Sels in het gezelschap van Prof. Van Damme, bio-ingenieur Frans Van Londersele en videograaf Daan naar Senegal om de eerste werkzaamheden te begeleiden.

Op de site van Loumbol (Ranérou), waar het hekwerk ondertussen is hersteld, werden deskundig de hoogtelijnen uitgezet en beslissingen genomen betreffende de configuratie van de halve maantjes.  De topografie van dit terrein bleek vrij eenvoudig. Daarop werden tractor en ploeg klaargemaakt en ging het ploegwerk van start.

Er werd overleg gepleegd met Eaux et Forêts en ANGMV in verband met het verdere verloop van het ploeg- en zaaiwerk. Voorts gaven we opleiding aan de vrouwelijke dorpelingen met betrekking tot het zaaien.

Op onze tweede site – Mbar Toebab – herhaalden we dit scenario, doch zonder het ploegwerk, vermits de ploeg nog volop aan het werk was in Lomboul. Ook het hekwerk was hier nog niet volledig hersteld of geplaatst, doch dit wordt door Sergeant Coudiaby zeker geregeld. Het terrein is hier veel complexer qua topografie: verscheidene kegels, zowel vlakke als geboden hellingen en 3 lage punten.

Ondertussen gaf Werner met Prof. Van Damme op het forum van Dakar nog 2 presentaties die heel goed ontvangen werden en goede contacten opleverden. Hier kan je daar iets meer over lezen.